Wat is NL-Lab?

NL-Lab is een privaat medisch onderzoekslaboratorium dat gericht is microbiologisch onderzoek. Wij zijn vanuit onze hoofdlocatie in Leeuwarden actief in heel de wereld. Onze missie is het leveren van de superieure medische diagnostiek voor zowel de cliënt als de behandelaar.

laboratorium

NL-Lab heeft een ervaren interdisciplinair team met verschillende gevarieerde achtergronden, waaronder moleculaire en medische microbiologie en analytische softwareontwikkeling. Ons wetenschappelijk team publiceert jaarlijks in verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Wij werken met de nieuwste technologie en de innovatieve analyseapparatuur die is ontwikkeld door ons moederbedrijf Biotrack. Hierdoor zijn onze analyses betrouwbaar en nauwkeurig. Deze gepatenteerde technologie is volledig geautomatiseerd, snel, nauwkeurig en toepasbaar voor vele soorten analyses.

Naast meer dan tien jaar ervaring in onderzoek naar ziekteverwekkers in relatie tot tekenbeetziektes en chronische infecties, doen wij ook onderzoek naar het darmmicrobioom en COVID-19. Wij verbeteren en verbreden constant onze analyses door uitgerbreide research & development. We zoeken specifieker en detecteren meer, zonder enig verlies van specificiteit.

NL-Lab is onderdeel van Biotrack

NL-Lab is onderdeel van Biotrack, een technologiebedrijf dat de afgelopen 10 jaar de baanbrekende C-FISH technologie heeft ontwikkeld: Computergestuurde fluorescentie in situ hybridisatie, voor de detectie van micro-organismen zoals bacteriën, parasieten, virussen, schimmels en gisten.

Biotrack richt zich op het ontwikkelen van systemen en testkits voor gespecialiseerde gebruikers wereldwijd, levert R&D voor specifieke toepassingen en ontwikkelt op maat gemaakte oplossingen voor gebruik buiten het laboratorium.

Biotrack en NL-Lab zijn gevestigd op dezelfde locatie in Leeuwarden en zijn wereldwijd actief, met een focus op Europa en de Verenigde Staten.

Kwaliteit staat voorop

NL-Lab werkt volgens de ISO 15189:2012 richtlijnen en onze analytische systemen werken volgens ISO 13485:2016.

De Biotrack-MED, het analyse systeem van Biotrack, is CE-IVD geregistreerd onder NL-CA002-2020-51055. Daarnaast is onder COVID-19 analyse CE-IVD geregistreerd onder NL-CA002-2020-51133.

Waarom kiezen voor NL-Lab?

Rijke en unieke data dankzij onze superieure C-FISH analysemethode.

Slimme interpretatie van de gemeten data, dankzij eigen modellen, protocollen en methodes.

Wetenschappelijk-onderbouwd therapeutisch advies, dat aansluit op de praktijk.

Klantvriendelijke ondersteuning: goed bereikbaar en persoonlijk.

Betrouwbaar: Wetenschappelijk onderbouwd, gevalideerd en onafhankelijk.

En nog veel meer! Ontdek de vele voordelen van NL-Lab.