De voordelen van NL-LAB

Een uniek microbiologisch laboratorium

NL-Lab bestaat uit een team van microbiologische specialisten. Wij doen uniek microbiologisch onderzoek in ons eigen volledig uitgeruste laboratorium, dat gevestigd is in het noorden van Nederland. Wij bedienen klanten uit heel de wereld, met name in Europa en de Verenigde Staten.

Wij doen onderzoek naar alle microben (bacteriën, virussen, parasieten, schimmels en gisten) waarbij onze nadruk ligt op bacteriën.

Onze focus ligt op darmmicrobioom– en bloedonderzoek.

1. Onze eigen gepatenteerde technologie

Wij werken met onze eigen unieke en gepatenteerde apparatuur, die gebruik maakt van superieure FISH-technologie gekoppeld aan onze zelfontwikkelde neurale netwerken en algoritmes. Dit noemen wij C-FISH.

Hierdoor kunnen we sneller (en betaalbaar) meer, accuratere en zelfs unieke metingen doen. De data die hier uit voortvloeit is daardoor rijker en nuttiger.

Zo meten wij bijvoorbeeld 100% van het hele darmmicrobioom, terwijl PCR slechts 60% meet en kweekmethodes zelfs niet verder komen dan 10%. En wij kunnen, in tegenstelling tot andere methodes, de activiteit van micro-organismen meten. Hierdoor kunnen wij veel dieper inzicht geven in de invloed en het functioneren van het darmmicrobioom.

Daarnaast kunnen we op verschillende niveaus bacteriën onderzoeken: op het niveau van groepen, species en fyla, maar ook op functioneel en op pathologisch niveau.

2. Onze geavanceerde methodieken

Voor de interpretatie van al die data hebben we onze eigen methodiek en modellen ontwikkeld. Dat doen we op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Zo hebben wij onze eigen DNA-probes en protocollen ontwikkeld en gevalideerd, hebben we zelf een model voor dysbiose van het darmmicrobioom bedacht en uitgewerkt, en werken we met specifiekere profielen voor ons darmmicrobioom-onderzoek.

We kunnen daardoor beter inzicht geven in wat de data betekent en wat de werkelijke situatie is, tot op het niveau van de individuele bacteriecel (single cell) in het darmmicrobioom.

3. Praktischer en beter gefundeerd therapeutisch advies

Dankzij het diepere inzicht in de situatie van het microbioom, kunnen wij therapeutisch advies geven dat specifieker en concreter is.

Onze focus ligt daarbij op de aandoeningen, zodat het advies praktisch en concreet is i.p.v. u te overspoelen met een grote hoeveelheid data waaruit iemand zelf maar wijs moet worden.

Hierdoor wordt het onderzoek ook toegankelijker.

4. Wij zijn klantgericht

Wij bieden meer maatwerk dan onze concurrentie. Voor artsen, therapeuten en diëtisten kunnen we samen specifieke pakketten ontwikkelen, die beter aansluiten op hun praktijk. Daarbij kunnen ze op ons vertrouwen om hen duidelijk te maken welke keuzes er zijn en welke opties voor hen de juiste zijn.

Ook breiden wij ons aanbod regelmatig uit naar aanleiding van vragen vanuit de markt, waarbij we goed luisteren naar wat de vraag precies is. Ook wegen we mee of wij wel toegevoegde waarde kunnen leveren? Wij willen onderzoek doen dat ook echt iets toevoegt en bijdraagt aan een beter eindresultaat.

Daarnaast proberen wij zo veel mogelijk drempels weg te nemen en, als het kan, iedereen zo gemakkelijk mogelijk toegang te geven tot onze oplossingen en kennis.

5. Wij zijn innovatief

Wij doen zelf wetenschappelijk onderzoek, hebben onze eigen R&D afdeling en ontwikkelen eigen technologie en methodologie. Wij blijven actief op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en vertalen die naar nieuwe oplossingen, die echt wat toevoegen aan het bestaande aanbod.

Wij werken zo veel mogelijk samen met andere vooraanstaande academische en innovatieve organisaties, zonder onze onafhankelijkheid in te leveren.

6. Wij zijn onafhankelijk

Doordat we veel zelf ontwikkelen, zijn we veel minder afhankelijk van externe partijen. Verbeteringen of aanpassingen hebben we zelf in de hand.

Wij zijn niet gelieerd aan producenten van pro- of prebiotica of andere medicijnen. Je kunt er daardoor op vertrouwen dat wij geen specifieke producten proberen te slijten en dat het welzijn van diegene waarvoor het onderzoek gedaan wordt voorop staat.

Het resultaat is een beter resultaat

NL-Lab is een uniek laboratorium in de wereld. Wij doen het anders en, als we zo onbescheiden mogen zijn, significant beter.

De combinatie van betere technologie, methodiek en therapeutisch advies geeft patiënten wereldwijd een veel grotere kans op betere gezondheidsresultaten. En dat is wat ons betreft het belangrijkste.