Darmmicrobioom

  • Persoonlijk en volledig darmflora-profiel mét risicoanalyse.
  • Complete, overzichtelijke en duidelijke rapportage.
  • Unieke microbiële activiteit bepaling van individuele bacteriegroepen in het darmmicrobioom.
  • State of the art FISH (fluorescentie-in-situhybridisatie) technologie op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.
  • Nederlands laboratorium met ruime ervaring in wetenschappelijk onderzoek en diagnostische analyses.

Het darmmicrobioom is het geheel van micro-organismen dat zich in het maagdarmstelsel bevindt. Deze micro-organismen zijn met miljarden aanwezig in de darmen en zijn (meestal) erg nuttig.

Hoe beïnvloeden al deze bacteriën jouw gezondheid?

De darmbacteriën dragen bij aan een goede spijsvertering en bieden bescherming tegen ziekteverwekkers. Onderzoek naar darmbacteriën heeft de laatste jaren veel nieuwe informatie opgeleverd. Veranderingen in het darmmicrobioom kunnen in verband worden gebracht met veel verschillende allergieën en darmaandoeningen zoals het prikkelbare darmsyndroom en de ziekte van Crohn. De veranderingen lijken ook invloed te hebben op onze stemming, weerstand, overgewicht en er zijn zelfs duidelijke aanwijzingen voor een relatie tussen een verstoorde darmbalans en de kans op verschillende vormen van kanker, hart- en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer.

NL-Lab heeft een nieuwe manier van darmmicrobioom analyse ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en benadert het darmmicrobioom geheel anders dan de meeste analyses. NL-Lab gebruikt een geavanceerde en gepatenteerde fluorescente detectietechnologie om zo de grote groepen van het darmmicrobioom in zijn geheel in kaart te brengen.

Uniek aan het darmmicrobioom programma van NL-Lab is dat álle levende micro-organismen in het darmmicrobioom worden gemeten. Met onze methode geven we naast volledig inzicht in de samenstelling ook inzicht in de groep micro-organismen die niet binnen de geanalyseerde bacteriegroepen vallen. We meten dus ook de organismen die met andere detectiemethodes gemist worden. Dit geeft een eerlijk en duidelijk beeld van de dekkingsgraad van de methode en draagt bij aan de voorspellende waarde van het darmmicrobioom onderzoek.

Interesse in ons Darmmicrobioom-onderzoek?

Op dit moment is ons darmmicrobioom-onderzoek alleen aan te vragen door behandelaren. Bent u een behandelaar en heeft u interesse, dan kunt u zich hier vrijblijvend inschrijven.

Inschrijven behandelaar

Bent u een particulier? Neem dan contact met ons op om een behandelaar bij u in de buurt te vinden.

Een nieuw, overzichtelijk & compleet meetprogramma voor het darmmicrobioom!