Over NL-Lab

NL-Lab is een privaat medisch onderzoekslaboratorium wat gericht is op de gehele mens en zijn of haar gezondheid. Wij zijn vanuit onze hoofdlocatie in Leeuwarden actief in heel Europa. Onze missie is het leveren van de ultieme medische diagnostiek voor de patiënt en de behandelaar.

NL-Lab heeft een ervaren interdisciplinair team met verschillende gevarieerde achtergronden, waaronder moleculaire en medische microbiologie en analytische softwareontwikkeling. Ons wetenschappelijk team publiceert jaarlijks in verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Wij werken met de nieuwste technologie en de innovatieve analyseapparatuur die is ontwikkeld door Biotrack te Leeuwarden. Hierdoor zijn onze analyses betrouwbaar en nauwkeurig. Deze gepatenteerde technologie is volledig geautomatiseerd, snel, nauwkeurig en toepasbaar voor vele soorten analyses.

Naast al meer dan tien jaar ervaring te hebben in onderzoek naar ziekteverwekkers in relatie tot tekenbeetziektes en chronische infecties, doen wij ook onderzoek naar het darmmicrobioom en COVID-19. Wij verbeteren en verbreden constant onze analyses door te excelleren in onderzoek en ontwikkeling. We zoeken specifieker en detecteren meer, zonder enig verlies van specificiteit.

Kwaliteit

NL-Lab werkt volgens de ISO 15189:2012 richtlijnen en onze analytische systemen werken volgens ISO 13485:2016.

De Biotrack-MED, het analyse systeem van Biotrack uit Leeuwarden, is CE-IVD geregistreerd onder NL-CA002-2020-51055. Daarnaast is onder COVID-19 analyse CE-IVD geregistreerd onder NL-CA002-2020-51133.

NL-Lab is een onderdeel van Biotrack.