COVID-19 Antistoffentest

Antistoffen worden in het lichaam aangemaakt als reactie op een virusbesmetting of na vaccinatie. Zolang je antistoffen hebt tegen SARS-CoV-2, is de kans op een nieuwe besmetting kleiner. Vrij veel mensen hebben bij de ziekte COVID-19 maar weinig of milde klachten. Het komt ook regelmatig voor dat mensen geen symptomen hebben, maar het virus wel wordt aangetoond. Dit wordt een asymptomatisch verloop genoemd. Het is dan ook vaak lastig om op basis van een eerdere besmetting vast te stellen of er antistoffen tegen het coronavirus zijn aangemaakt.

Steeds meer mensen hebben een besmetting met SARS-CoV-2 doorgemaakt en het is erg zinvol om je te laten testen om te zien of er antistoffen tegen het virus aanwezig zijn in het bloed. De aanwezigheid van deze antistoffen kan helpen om groepsimmuniteit te bevorderen. Daarnaast kan deze informatie u meer rust en zekerheid geven.

Heb je de ziekte COVID-19 doorgemaakt of ben je gevaccineerd tegen SARS-CoV-2 en wil je weten of je (nog) antistoffen in je bloed hebt? Dat kan met deze serologische test van NL-Lab. De NL-Lab COVID-19 antistoffentest is een vingerprik-bloedtest waarmee aangetoond kan worden of er antistoffen (IgG/IgM) tegen SARS-CoV-2 in het bloed aanwezig zijn. Ongeveer twee tot drie weken na infectie of vaccinatie kunnen antistoffen, in dit geval voor SARS-CoV-2, gemeten worden. De NL-Lab COVID-19 antistoffen testkit bevat alle benodigdheden om thuis vingerprikbloed af te nemen en naar NL-Lab terug te sturen.

Interesse?

Behandelaren kunnen de COVID-19 antistoffentest na vrijblijvende inschrijving via ons aanvraagformulier bestellen.

Particulieren kunnen de COVID-19 antistoffentest via de webshop bestellen.

Wil je weten of je antistoffen tegen het coronavirus hebt?

Dat kan met de NL-Lab antistoffentest.